Algemene regels synchroonzwemmen

Afmelden
Afmelden kan telefonisch of via whatsapp/sms bij Amelia: 06-14410004 of bij Marloes: 06-51797597. Graag voor 17:30. Alle trainsters zijn namelijk meestal vanaf 17:45 in het zwembad, waardoor de telefoons niet meer gezien worden.

Ook kan je je afmelden door een e-mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (liefst dan minimaal een dag van tevoren).


Ledenpas
Neem iedere zondag je pasje mee en leg deze neer bij de andere pasjes. Dit is verplicht vanuit de vereniging en voor ons erg handig om te controleren of iedereen er is.


Grote douches
De grote douches mogen niet aangezet worden zonder toestemming van een van de trainsters. Wanneer er geen toestemming is gegeven voor het aanzetten van de plafonddouches maak je gewoon gebruik van de enkele douches aan de wand.

 

Omkleden
Het omkleden doen we met zijn allen in de grote kleedkamers.
Er zijn 2 grote dameskleedkamers en daar is ruimte genoeg voor iedereen. Dit doen wij om veiligheidsredenen en zodat er genoeg overzicht is over de aanwezigheid van alle meiden. Mocht je je om persoonlijke redenen toch in een klein hokje willen omkleden vraag hier dan eerst toestemming voor zodat wij weten waar iedereen is. Wij willen iedereen erop attent maken dat er geen toezicht van trainers is tussen 20:00-20:30 in en rondom de kleedkamers.

 

Tas
Zorg dat je een grote tas hebt waar al je spullen in passen zodat je je spullen mee naar ‘binnen’ kunt nemen. Het is heel belangrijk dat je geen spullen in de kleedkamers achterlaat, er worden regelmatig dingen vermist. Wees dus verstandig een neem alles mee naar ‘binnen’ zodat je niet in je blote billen naar huis hoeft.

 

Sierraden & nagellak
Zorg dat je tijdens de training geen sierraden om hebt. M.u.v. kleine oorknopjes verwachten wij dat dat je alle sierraden af doet. Tijdens diplomazwemmen en wedstrijd zijn sierraden en gekleurde nagellak niet toegestaan. Houd hier rekening mee.

 

Ouders
Ouders die tijdens de les willen kijken zijn natuurlijk van harte welkom. Wij verzoeken de ouders wel om tijdens de les op het balkon te zitten en niet elders in het zwembad. Wij vragen dit om afleiding van de meiden tijdens de les te voorkomen.

 

Eten en drinken
Het is niet toegestaan om in het bad te eten. Wij raden iedereen wel aan om een flesje water mee te nemen. Het is erg belangrijk om goed te drinken tijdens de training. Dit voorkomt bijvoorbeeld krampen tijdens het zwemmen.

 

Benodigdheden
Neem elke zondag een badmuts, neusklem en zwembril mee! Van deze 3 items is alleen de badmuts verplicht. Wij verwachten bij elke training dat je je badmuts opzet, zodat er niet met losse haren wordt gezwommen. Daarnaast verwachten we dat je komt trainen in een aaneengesloten badpak. Een bikini is niet handig om in te synchroonzwemmen. Bij het afzwemmen is een volledig zwart badpak verplicht (geen witte biezen/strepen aan de zijkant van het badpak/printjes .i.d.), alleen het logo van het merk mag een andere kleur hebben.

Badslippers zijn niet verplicht bij de training, maar worden wel aangeraden om te gbruiken. Als je iets vergeten bent, kun je aan één van de trainsters vragen om het te lenen. Vergeet niet de geleende spullen weer netjes terug te geven.

 

“Pijntjes”
Kun je wel zwemmen, maar heb je last van lichamelijke klachten, meldt dit even bij je trainster. Het is belangrijk dat we weten in welke conditie je zwemt, dan kunnen we daar rekening mee houden en voor je blessure kan het ontzettend belangrijk zijn.

Heb je verder nog vragen en/of opmerkingen dan kun je uiteraard altijd bij je
trainster terecht!


Marloes Meiland, Agnes van Es, Nathalia Bartelings, Marjolein Döpp,
Anita van Suijdam, Lisa Stegers, Julia van Bruchem en
Amelia Stechweij