Zwem4Daagse 2018

Het schiet alweer op in 2018, dus plannen we de volgende Zwem4Daagse in:

 

maandag 8 oktober t/m donderdag 11 oktober,

in zwembad Almere Stad.

 

 

Zwem4Daagse 2017

Deze vond dit jaar plaats van maandag 9 t/m donderdag 12 oktober.

Ons goede doel dit jaar: De Kunstelclub van de Kinderkliniek in Almere. We hebben  een mooie opbrengst weten te realiseren met zijn allen!

Eliane Asselberghs die bij de Kinderkliniek de kunstelclub draait heeft een mooi stukje hierover geschreven:

Beste Watervrienden Almere en vooral: beste zwemmers!,
 
 
Met heel veel plezier heb ik donderdag 12 oktober jl. de cheque in ontvangst mogen nemen met daarop het bedrag dat jullie bij elkaar hebben weten te zwemmen voor De Kinderkliniek in Almere. Een fantastisch bedrag dat direct ten goede komt aan het kunstproject dat ik daar al geruime tijd uitvoer op de dagbehandeling van de kliniek.
 
Op de dagbehandeling worden met name kinderen geholpen die daar gedurende lange tijd aanwezig zijn om diverse testen en kleine ingrepen te ondergaan. Omdat ze veelal ook direct dezelfde dag de uitslag te horen krijgen (zo hoeft niemand te blijven slapen), duurt zo'n dag wel heel erg lang en is het soms voor hen ook reuze spannend.
 
Om die spanning wat  te verlichten ben ik iedere week gedurende een aantal uur aanwezig met mijn mobiele kunstklas en help ik deze kinderen de spannende dag door. We maken samen (vaak 1 op 1, maar soms ook in groepjes) super mooie beelden of portretten, dingen die je zeker wilt bewaren en die het knutselen voorbij gaan; het is kunst te noemen!
 
Het is inmiddels bewezen dat de kinderen hierdoor tijd en plaats even vergeten; ze worden even kunstenaar! Bovendien geeft het eindresultaat hen een heel goed gevoel. Ze zijn heel trots op wat ze gemaakt hebben en ineens is de dag alweer bijna voorbij en heeft het toch nog een positief tintje gekregen.
 
Omdat dit soort activiteiten betaald moeten worden uit sponsorgelden, is het altijd spannend of zo'n activiteit behouden kan blijven voor een kliniek. Voor De Kinderkliniek was dit voor 2018 nog helemaal niet zeker. Jullie geweldige bijdrage van maar liefst 1500,00 euro heeft in ieder geval de aanzet gegeven voor een goede start van het nieuwe jaar; Cafe des Artistes, de kunstelklas van De Kinderkliniek, kan hierdoor ook begin 2018 weer gewoon doorgang vinden. Ontzettend bedankt hiervoor, ook aan alle vrijwilligers die zich hiervoor belangeloos hebben ingezet. Namens alle kinderen en namens mijzelf natuurlijk: een dikke duim omhoog!
 
Heel hartelijk dank,
 
Eliane Asselberghs
Kunstelaar

 

Inmiddels weten we ook de definieve eindstand: 1720 euro! Iedereen bedankt voor het bereiken van dit mooie resultaat!

Heb je dit jaar de zwem4daagse gemist? Houd dan deze pagina in de gaten!

 

Voor vragen kun je ons via e-mail bereiken op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.