Nieuws

 Seniorenkampioenschappen - 2 en 3 november 2019 

GOUD VOOR SYNCHROONZWEMTEAM WATERVRIENDEN ALMERE
Historisch resultaat voor het Almeerse Synchroonzwemteam dat al sinds 1987 bestaat.

Afgelopen weekend werden de tweejaarlijkse Seniorenkampioenschappen Synchroonzwemmen door Watervrienden Almere georganiseerd i.s.m. Watervrienden Nederland. Deze wedstrijd werd gezwommen in 2 categorieën; categorie 1 is voor zwemsters van 17 t/m 19 jaar. Categorie 2 is voor zwemsters 20 jaar en ouder. Zij moesten ook aan de hoogste technische eisen voldoen om deel te kunnen nemen aan deze kampioenschappen.

Op zaterdag 2 november werd het technische onderdeel gezwommen in Zwembad Almere-Poort. Hierbij moesten alle zwemsters 2 technische figuren zwemmen waarbij ze beoordeeld werden door de officials. Dit puntentotaal werd dan meegenomen in de einduitslag op zondag toen alle uitvoeringen werden gezwommen in Zwembad Almere-Stad.

Er werden op zondag solo’s en duetten gezwommen verdeeld in de 2 leeftijdcategorieen en de groepsnummers bestaan uit minimaal 4 en maximaal 8 zwemsters.


Deze dag werd een echt Almeers feestje! Leanne van Zanden behaalde goud bij solo’s categorie 1. Natasja van Suijdam behaalde brons bij solo’s categorie 2. Bij de duetten categorie 1 behaalden Josie Langley en Dagmar Hoogendijk goud en teamgenoten Annika Kooke en Jaimy Hobo zilver!

Bij de groepsnummers is het in geen jaren zo spannend geweest als dit jaar. Met een puntentotaal van 60.659, wat 1-1,5 punt verschilde met de nummers 2 en 3, was het groepsnummer met zwemsters Marjolein Döpp, Sylvana Klamer, Josie Langley, Dagmar Hoogendijk, Leanne van Zanden, Natasja van Suijdam, Lisa Stegers & Julia van Bruchem goed voor goud! De zwemsters zwommen op muziek van Cirque du Soleil.
Zilver was voor de Deurnese Watervrienden en Brons voor de Eindhovense Watervrienden.

In 2013, toen deze Seniorenkampioenschappen Synchroonzwemmen voor het laatst in Almere werden georganiseerd, behaalde het Synchroonzwemteam van Watervrienden Almere brons, maar nooit eerder behaalden zij goud! Het hele team is supertrots. 


Juniorenkampioenschappen - 21 maart 2019 

De meiden uit het juniorenteam zijn druk met de voorbereidingen voor de Juniorenkampioenschappen. De junioren gaan Almere vertegenwoordigen op 6 en 7 april 2019 in Eindhoven. Door Almere zullen twee solo's en een groep worden gezwommen.