De organisatie

Hoe ziet de vereniging er bestuurlijk uit?

Watervrienden Almere is een semiprofessionele organisatie zonder winstoogmerk. Wij draaien volledig op (gediplomeerde) vrijwilligers. Voor al onze vrijwilligers is een VOG afgegeven.

Wij verzorgen zwemlessen in alle diploma’s en vaardigheden voor kinderen en trimzwemmen voor volwassenen. Daarnaast verzorgen wij in verschillende leeftijdscategorieën en niveaus Waterpolo, Wedstrijdzwemmen en Synchroonzwemmen en figuurdrijven.

U vindt ons in het Optisport Zwembad aan de J.S. Bachweg 3 in Almere Stad, Muziekwijk. De statuten en het Huishoudelijke Reglement van de vereniging kunt u hier vinden.

De Algemene Ledenvergadering (ALV) is het hoogste orgaan van de vereniging en vertegenwoordigd alle leden van de vereniging. De ALV wordt geadviseerd door de bestuursleden en leden van de verschillende commissies. Alle bestuursleden worden in functie benoemd door de ALV. De ALV vindt in ieder geval 1x per jaar plaats voor 30 juni.

Het Dagelijks Bestuur (DB) bestaat uit de voorzitter, vice voorzitter/secretaris en penningmeester. Het DB is verantwoordelijk voor de dagelijkse voortgang van de vereniging. Het DB komt iedere laatste woensdag van de maand bijeen.

Het Bestuur (AB) van de WVA wordt gevormd door het DB aangevuld met één afgevaardigde vanuit iedere commissie. Het bestuur geeft leiding aan de Watervrienden Almere en is specifiek belast met de voortgang en verdere ontwikkelingen van de vereniging, het onderhouden van de benodigde contacten en de organisatie van de ALV.
Het AB komt iedere eerste woensdag van de maand bijeen.

Watervrienden Almere kent 5 commissies die onderdeel uit maken van het Bestuur: 

  • Activiteiten Commissie (AC)
  • Elementaire Commissie (EC)
  • Commissie Synchroonzwemmen (CSF)
  • Commissie Waterpolo (CWP)
  • Commissie Wedstrijdzwemmen (CWZ)

Naast de commissies vanuit de verschillende zwemonderdelen heeft de ALV de beschikking over een Kascontrolecommissie (KC).

Activiteiten Commissie (AC)
De Activiteiten Commissie verzorgt o.a. de kaderavonden, het sinterklaasfeest, het spetterfestijn en andere speelse activiteiten

Elementaire Commissie (EC)
De Elementaire Commissie geeft leiding aan de lesgevende kaderleden tijdens de zwemlessen, regelt de indeling van de zwemuren, organiseert het diplomazwemmen inclusief selectie en beoordeling, organiseert en houdt toezicht tijdens de zwemuren en verzorgt de opleiding en bijscholing van lesgevend kader.

Commissie Synchroonzwemmen (CSF)
De Commissie Synchroonzwemmen is verantwoordelijk voor het organiseren en begeleiden van de trainingen, de organisatie rondom wedstrijden, zoals het uitnodigen en begeleiden van de wedstrijdzwemmers voor, tijdens en na de wedstrijden.

Commissie Waterpolo (CWP)
De Commissie Waterpolo is verantwoordelijk voor het organiseren en begeleiden van de trainingen, de organisatie rondom wedstrijden, zoals het uitnodigen en begeleiden van de wedstrijdzwemmers voor, tijdens en na de wedstrijden.

Commissie Wedstrijdzwemmen (CWZ)
De Commissie Wedstrijdzwemmen is verantwoordelijk voor het organiseren en begeleiden van de trainingen, de organisatie rondom wedstrijden, zoals het uitnodigen en begeleiden van de wedstrijdzwemmers voor, tijdens en na de wedstrijden.

Lijkt het je leuk om mee te doen of lid te worden van het bestuur?

Je kan je direct aanmelden als lid of contact opnemen met het bestuur via de button.

Algemene Leden Vergaderingen

ADRES
Zwembad Almere-Stad
Johann Sebastiaan Bachweg 3
1323 BA Almere

Logo Watervrienden Almere